Hanger zoon Lex

Het verhaal

Lex heeft mij gevraagd een sieraad voor zijn zoon te maken. Ik heb al eerder een sieraad voor Lex mogen maken die in de Viking-stijl is uitgevoerd. Dit was en sieraad ter ere van de geboorte van de kleindochter.

Deze hanger staat ook in het teken van de Viking stijl. Het teken centraal in de hanger is de Ogal. Dit teken staat voor Erfenis, bezit en afscheid.

De drie kleinere tekens zijn de initialen uitgewerkt in Futhark Runen tekens.

Materialen

De hanger is opgebouwd uit sterling zilver, met getwijnd zilverdraad (de initialen). Het geheel is gecombineerd met kristalhars.

Het sieraad

Hanger Michelle

Het verhaal

Michelle kwam bij mij met de vraag een sieraad te maken met de tanden van haar hond. Ze werkt namelijk in het buitenland en mag tijdens dit werk haar hond Bandit bij haar ouders brengen. Ze wilde graag een hanger met de tanden van Bandit bij zich dragen.

Op de beurs in Houten had Michelle een hanger gezien die ze wel mooi vond, alleen wilde ze meer een Ying-Yang gevoel erbij krijgen. Het eerste ontwerp dat ik heb gemaakt bestond uit twee voorbeelden. Michelle vond de vorm van de ene hanger en de ophanging van de andere hanger mooi. Hierna heb ik een tweede ontwerp gemaakt en deze twee wensen.

Dit was het sieraad wat Michelle graag wilde dragen.

Materialen

De hanger is opgebouwd uit stafzilver die voor het grootste deel uit 1 staf is gebogen. Daarna er 1 deel er aan gesoldeerd. Op het onderste deel is bladgoud aangebracht en de tanden zijn in kristalhars gezet.

Het sieraad

Ring Ina

Het verhaal

Tijdens de Boerenlanddag in Nunspeet kwam Ina naar mij toe met een steen die ze in Griekenland had gevonden. Ze keek naar mijn sieraden en er kwamen een paar voorbeelden naar voren. “Ja”, zei ze, “Ik houd van grote sieraden”. Ze wees een aantal van mijn sieraden aan die haar aanspraken.

Ze gaf me haar mailadres en vroeg of ik een ontwerp wilde maken en dan contact met haar op wilde nemen.

Hanger Linda

Dit was met recht een opdracht met een grote uitdaging  Linda kwam met de vraag of ik twee ringen kon verwerken tot een nieuw sieraad.

Het maken van een aantal ontwerpen was stap 1, het wachten tot Linda het perfecte ontwerp zag en voelde stap 2.

Tijdens het proces had Linda het verhaal tegen haar moeder verteld, die vond het zo een mooi idee dat ze nog iets aan het ontwerp toe wilde voegen. De gecombineerde trouwringen van haar en haar overleden man. Dat werd stap 3.

Het maken, stap 4, was een bijzonder mooi en langdurig proces, omdat er 3 verschillende technieken in verwerkt moesten worden om het voor elkaar te krijgen om het passend bij de eerder bestelde sieraad te laten passen.

Linda heeft al eerder een sieraad bij mij besteld en wilde dit sieraad graag in een zelfde stijl hebben. Dit is bewerkstelligd door de ringen te verbinden met een met de hand gesmede zilveren staf, kristalhars en verschillende zaagtechnieken.

 

Armband Corryanne

Tijdens een workshop gegeven door Corryanne heb ik een armband van het haar van mijn overleden paard Ninja gemaakt. Tijdens deze workshop kregen we het over het maken van sieraden en had ze een tand bij zich die ze van haar vriendin gekregen. En hoe toepasselijk… een paardentand. Ik heb haar toen aangeboden een sieraad voor haar te maken.

Ik kreeg de vrije hand in het ontwerp en heb ervoor gekozen de tand over de lengte door te snijden. Zo krijgt de armband een heel bijzonder uiterlijk. Om de tand zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen is hij alleen door zilver omlijst.

Het was een bijzondere ervaring om de tand zo te verwerken en Corryanne blij te maken met een prachtige armband.

 

Workshop Art Clay 15-11-2015

“Eerste Workshop van Teeth And Steel is een feit”

“Maak jouw eigen sieraad met haar van een dier(bare)”. Nathalie, Chanine en Martijn waren zeer enthousiaste deelnemers.

Nathalie heeft het haar van haar overleden hond, Chanine het haar van haar overleden en haar huidige paard en
Martijn het haar van zijn huidige 4 paarden mee.

Twee dagen Masterclass – Kae Isono

07-11 en 08-11-2015  heb ik  mijn kennis weer verbreedt door middel van twee dagen masterclass bij  de Japanse  Kae Isono en Japaner Diasuke Minagawa .

Een masterclass geeft iedere keer weer de mogelijkheid om een nieuwe techniek onder de knie te krijgen en te onderzoeken of deze techniek je ligt, zonder dat ik deze meteen perfect uit moet kunnen voeren.

Masterclass Donna Penoyer

Masterclass Fantastic Whistles

In het mooie Temse in België ben ik samen met Henriëtte, Renske en Shirley de Masterclass van Donna Penoyer gaan volgen. Tijdens deze tweedaagse Masterclass krijgen we uitleg hoe een fluitje werkt.

Nooit geweten dat je een fluitje kon verwerken in een sieraad. Na de uitleg van de basis gaan we aan het werk. Het maken van de mondstukken.

Sieraden voor Sharon May-Davis en Raquel Butler en uit Australie

Het verhaal

Tijdens de dissectie van Equinestudies.nl zijn een moeder en dochter Konikpaard op tafel gekomen. Sharon May-Davis vond dit weer een heel bijzondere dissectie waarbij zich volledig nieuwe inzichten openbaarde. Dit vond ze zo bijzonder dat ze graag oorbellen met de haren van beide paarden wilde hebben.

Opleiding Art Clay Instructor – Niveau 2

Opleiding Art Clay Instructor – Niveau 2 – Eerste dag

Afgelopen zondag ben ik begonnen aan de eerste dag van een tweedaagse opleiding voor mijn Art Clay Instructor – Niveau 2.

Onder het genot van een bak koffie beginnen we de dag. Henriette van Battum begint met de uitleg over wat we deze twee dagen gaan doen. De 4 projecten lopen we door en ik leg mijn eigen ontwerpen voor om te kijken of dit binnen de verschillende opdrachten valt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik meld me aan